Mobiililaitteiden tallennuskapasiteetin lisääminen

Teknologian kehittyessä mobiililaitteiden käyttö on yleistynyt räjähdysmäisesti. International Data Corporationin (IDC) tekemän ennusteen mukaan älypuhelin- ja tablettitietokoneiden myyntiosuus tulee kattamaan 87 % kaikista internettiin kytketyistä älylaitteista.

IDC - Worldwide smart connected device forecast* market share by product category, 2012-2017

Käyttäjät kuvaavat videoita ja ottavat kuvia laitteillaan, lataavat dokumentteja ja musiikkitiedostoja sekä asentavat sovelluksia, joiden käyttötarkoitus ja kapasiteetin määrä vaihtelee. Mobiililaitteiden tallennuskapasiteetti vaihtelee malleittain, ja monet käyttäjät kohtaavatkin loputtoman ongelman: tallennustilan loppuminen.

Julkisten pilvipalveluiden avulla voidaan lisätä laitteiden kapasiteettia siirtämällä kuvat ja videot ulkoiselle palvelimelle, eli pilveen. Monet käyttäjät eivät kuitenkaan halua tallentaa omia tietojaan julkiseen pilveen luottamusongelmien vuoksi. Tiettyihin mobiililaitteisiin voidaan lisätä tallennuskapasitettia asentamalla esimerkiksi muistikortti, jos laitteessa on sellainen ominaisuus. Useimmissa Android -järjestelmillä varustetussa puhelimissa tämä ominaisuus löytyy, kun taas iOS-laitteissa, kuten iPhonessa ja iPadissa lisämuistikortin asentamisen mahdollisuutta ei ole. Tällöin tallennuskapasiteettia voidaan lisätä ulkoisen langattoman muistitikun avulla, tai mobiililaitteen latausporttiin liitettävällä muistitikulla.

Testasimme Tietokone Granissa lukuisia erilaisia ulkoisia muistitikkuja, joiden jälkeen päädyimme suosittelemaan kolmea erilaista Flash-muistia:

  1. SanDisk Connect Wireless Stick
  2. SanDisk iXpand Flash Drive
  3. Leef iBridge 3 Mobile Memory Drive

SanDisk Connect Wireless Stick on kaikista testaamistamme ulkoisista mobiililaitteden flash-muisteista monipuolisin: Muistitikku on suunniteltu toimimaan Android- ja iOS-laitteiden lisäksi PC- ja Mac laitteiden kanssa. Tietokoneista voidaan siirtää kaikentyyppisiä tiedostoja SanDisk Connect -tikkuun, kuten kuvia, videoita, musiikkia ja dokumentteja. Tiedostoja voidaan lukea mobiilisovelluksen avulla joko Android- tai iOS-laitteella. SanDisk Wireless Stick:iä voidaan myös käyttää mobiililaitteiden tiedostojen, kuten kuvien ja yhteystietojen varmuuskopiointiin. Tikulla olevat tiedostot voidaan myös salata käyttämällä Secure Access ohjelmistoa. Muistitikun langattomuus tuo mukavuutta tikun käyttöön, mutta haittapuolena on tikun lataamisen tarve.

SanDisk iXpand Flash Drive on suunniteltu iOS-laitteiden tallennuskapasiteetin lisäämiseen. toimintaperiaate on täysin samanlainen kuin perinteisen muistitikun: Muisti täytyy yhdistää iPhonen tai iPadin Lightning -latausporttiin. iXpand -muistia voidaan käyttää iOS-laitteiden kuvien, yhteystietojen, kalenterin ja sosiaalisen median sovellusten varmuuskopiointiin. Yksittäisiä tiedostoja voidaan myös salata käyttäen Secure Access avulla käyttämällä iXpand Drive sovellusta.

Leef iBridge 3 Mobile Memory Drive toimintaperiaate on täysin samanlainen kuin iXpandin: muisti yhdistetään laitteen latausporttiin. Leef iBridgessä on kuitenkin ominaisuus jota SanDiskin levyistä puuttuu: Muistitikku voidaan yhdistää tunnetuimpiin julkisiin pilvipalveluihin, joiden välillä voidaan siirtää tiedostostoja. Leef iBridge 3 tikulla tiedostot voidaan myös salata kuten SanDiskin tuotteissa. Erona salauksessa on, että SanDisk Secure Access:in avulla voidaan salata tarvittaessa yksittäisiä tiedostoja, kun taas Leef iBridge tikussa koko muistikortti täytyy kryptata.

Mielestämme SanDisk Connect Wireless Stick on kaikista paras vaihtoehto käyttäjille, jotka haluavat lisätä tallennuskapasitettia. Muistitikku toimii sekä Android- että iOS-laitteilla, jonka johdosta uutta tikkua ei tarvitse ostaa mahdollisen laitteen vaihdon yhteydessä. Langattomuuden ansiosta muistitikkua myös on mukava käyttää. SanDisk Connect Wireless Stick on ostettavissa esimerkiksi Verkkokauppa.com:issa alla olevasta linkistä:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/39551/gqhcn/SanDisk-Connect-Wireless-Stick-USB-muisti-64-Gt